Konsultasjon

Generell råd om koronavirus finner du på: https://helsenorge.no/koronavirus

VIKTIG INFO 23.03.20:   Vi har endre vår elektroniske portal til Helsenorge.no, slik at det vil se anneledes ut inne i portalen. Bare trykk på selvbetjening som før, og logg deg inn på Helsenorge.no.

Du kan og laste ned HelseNorges app, via Appstore eller GoooglePlay

Konsultasjoner foregår kun etter timebestilling på telefon eller via e-portal. Tjenester via eportalen blir fakturert etter takstsystemet, og utsendt via faktureringsfirma Convene.

Hjemmebesøk foregår kun etter avtale.

Pasienter som uteblir til time uten å ha gitt beskjed senest arbeidsdagen før, må betale for timen.

Ved behov for akutt nødhjelp RING 113.

24.11.17: Vi bytter BETALINGSTERMINAL hos oss, og på den nye terminalen blir det IKKE MULIGHET FOR KONTANT BETALING. Dette er gjeldende fra idag. Gyldig betalingsmåte blir bankkort eller at man velge mobilbetaling direkte på terminalen, og du gjør da et aktivt valg om å betale med mobil, og kan også verifisere ditt mobilnummer på terminal. Dersom du bare går, kommer det en faktura, som genererer et gebyr fra Convene faktureringsfirma.

01.03.18: Alle legene har nå avsluttet sine telefontreffetider. Det er derfor ikke mulig å ringe til legene. Vi anbefaler at det bestilles legetimer, eller at våre elektronisk tjenester benyttes. Logg inn via Selvbetjening.

30.10.23 INFO

Noen av legene har korte permisjoner i denne tiden. Dersom du ikke finner ledig legetime på HelseNorge, RING oss for avtale, for vi har ofte vikarer innom som kan hjelpe. Dersom du er ny pasient hos oss, er det fint om du ringer tlf 77666050, slik at vi får oppdatert din informasjon som er registrert hos oss.